raszlind's FotoPage

By: acca damia

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Saturday, 13-Jun-2009 11:28 Email | Share | | Bookmark
Pangkor / Lumut

 
 
 
View all 12 photos...
Actually trip pegi Pangkor / Lumut ni dah lama dah... baru upload pics cuma tak update the story sebabnya fp ni tersangat la lembabnya nak update masa tu... fed-up betul!...


Anyway we went there in last June 2009...


we parked our car at the Lumut jetty and went there by the ferry... seronok jugak naik feri ni tapi tak lama sangat about half an hour to reach Pangkor Island...


Sampai je pulau, terus chartered van and pegi hotel yg dah kitorang booked; Puteri Bayu Beach... relax jap kat bilik pastu petang tu terus pegi pantai belakang hotel...


pantai kat sini best jugak sebab very close to the trees... boleh duduk bawah pokok yang redup sambil main air ombak.... best woh! pastu makan aiskrim...tengok arissa dah comot sebab makan aiskrim....hahahaaa...


relax tepi pantai sampai petang... dapat tengok sunset yang cantik... what a beautiful life!


belah malam, makan ikan bakar / seafood kat hotel....ymymymymymmmmm...


Saturday, 25-Apr-2009 14:25 Email | Share | | Bookmark
U that I know...

 
 
 
View all 6 photos...
N3 for this time is specially dedicated to my hubby... En Rasid on his birthday...

Birthday cake from Baskin Robbin for him...


U that I know…

1974
U were born in this year…

1975 - 1981
All I know U were also like other kids, always cry hah???!!!….
When U were 2 years old, U liked to jump around, played a ball… these were the years where U learnt for pronunciations…. mak...ayah...atok..nenekkk... meow...kuddaa…rabbit... The same goes to Arissa too...hahah!
Well, I think U also had started playing ‘aeroplane’ in these years… But wonder how U ended up be a lawyer??? Not a pilot or an aero engineer??? Hahahhh…
When U were 7 years old, U entered a primary school at your village…. A school near to the paddy field…
Riding bicycle was your favourite… sometimes swimming in the river or drain in front of your house… Well, albeit being a naughty boy, U passed the Standard Six Certificate with flying colours...

1987 – 1989
U went to Secondary School…

1992 – 1998
U studied in the university in Bachelor of Law...
I know U studied hard for your fond of great success…

1998 – 2003
Pupilage in Chambers at one of the most popular legal firm in KL...
Later be a Legal Assistant...
U also registered in Diploma in Syariah Law & Practice, IIUM

2003
U gotta know a girl namely Nurazlin in this year… I think U fell in love with her at the 1st sight... hahahhh, i guess!!!

2004
U turned 30… U engaged with ‘her’ and got married in the same year…

2006
U learnt to live as a husband to a wife… and adapt you as a good husband…

2007
U became a daddy to Arissa Damia…

2008
In this year, U already have had 2 girls in your life... Nurazlin & Arissa Damia...

2009
Here U turned 35… long journey had gone… and there is still a long journey for you to treasure… May this year bring U good success with health and wealth… HAPPY BIRTHDAY…



Birthday presents for you... necktie + tie-hanger from mark & spencer... mmmuahhzzz...hope U like it...


The following weekend we went to bukit tinggi selesa hillhomes resort, colmar tropicale and also to genting highlands...

While we were at selesa hillhomes there, daddy took the opportunity to play golf... we accompanied him at the course...


We enjoyed our weekend to the fullest...



Monday, 9-Mar-2009 14:07 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday Nurazlin!

 
 
 
View all 4 photos...
Happy Birthday to Nurazlin!


Happy Birthday to you... Hapy Birthday to you... Happy Birthday to Nurazlin...


Night on 27 February 2009, En Rasid came back home with bouquet of roses and birthday cake from baskin robbins... ymymymmmm yummmy... really love it! Thanks a lot my dear hubby, you make it a day for me! and to Arissa too... tq for always bring the joy to my life....!

We celebrated the event together at home; mommy, acca and daddy...


Quote:
"There are times when i'm too worried about you...and you come back to prove how strong you are... There are times when i'm worried about myself but when i remember you i feel i'm strong enough to go through just anything in this life...love you so much than mere words can tell"


May Allah bless this 32nd year of my life with His full blessings... Ameen...


Sunday, 15-Feb-2009 14:27 Email | Share | | Bookmark
Shopping Spree @ Jakarta!

 
 
 
View all 6 photos...


Mid of February'09, from 19th to 22nd, Arissa's mommy went to Jakarta with friends... time for 'mommy' to be once single life again... yuhuuu... we shopping like heaven at Jakarta! ...things there were all very nice and sweet... just imagine everything we saw, we wanna buy... moreover our ringgit currency there was damn expensive... we were millionaires!!! huhuhu!!!

On Thursday 19 Feb, we arrived Jakarta late because our flight delayed from 9.55am to 1.55pm... and here was the begining of the 1st 'babak'....kuikuikuiii....



Babak 1 :
Sampai Jakarta @ 4pm (Malaysia time)... terus cari van utk ke hotel... byk sgt 'ulat' kat airport... bila dah pilih van depa sibuk angkatkan beg... bila kami dah nak jalan naik van... rupa-rupanya depa mintak duit, upah angkatkan beg... ...dlm van masing-masing mengomel siapa la yg suruh depa angkat beg kami....hahahhaaa... Dalam perjalanan hujan... jalanraya pulak macet banget seh... jem yang lebih teruk dr di KL... dah la kereta kat jalan rapat-rapat... kami sampai hotel dalam pukul 7.00pm... itu pun bukan hotel yang kami tempah... memandangkan belum ada apa-apa bayaran dibuat bagi hotel yang telah ditempah, kami ke hotel lain namanya "caravan hotel" seperti yang di cadangkan oleh pemandu van.... hotel tu ok lah... not so bad... dekat dengan tanah abang, jalan kaki dalam 10 minit...

Babak 2 :
Malam tu kami pi makan nasi padang kat Restoren Sederhana... satu meja penuh dengan lauk pauk... tapi lauk paling best ialah sambal ayam hijau....heheheehee.... lepas makan, pi ronda-ronda Jakarta waktu malam naik taxi vios bluebird... kira pakai meter... we spent about Rp85,000 per taxi...

Babak 3 :
Keesokan harinya, Jumaat 20 Feb, lepas sarapan kat hotel, kami terus menapak ke Pasar Tanah Abang... semangat berkobar-kobar nak pi shopping... heheheee.... masa sampai ada yang baru buka kedai dan ada kedai yang belum buka lagi... jadi, kami tengok-tengok dulu dan cuba tawar harga rendah sempena buka kedai.... ... akan tetapi, malangnya mula-mula kedai dah kena tipu....kukuikuiii... ...kedai pertama yang kami beli ialah kedai pakaian 'blouse' bunga macam 'sommerset'... tawar punya tawar tak dapat jugak harga yg kami nak... sampai beg plastik baju yg kami beli dah kena campak ke bawah meja (sbb tukang kedai sudah marahhh!!!)... ...at last kami ambil jugak baju tu tapi kurangkan bilangan baju tersebut.... bengang punya pasal... tengok-tengok kedai lain bagi harga lebih murah... geram aje.... teruk betul kedai tu, bakar baru tau!!

Babak 4 :
Seharian kat Pasar Tanah Abang... penat betul jalan satu pasar 8 tingkat tu....kaki den pun dah naik lenguh and sengal-sengal... ...mata and kepala pun dah pening asyik melihat kiri kanan atas bawah... ...kalau ikutkan hati semua bende nak beli kat situ... telekung, batik indon, baju sulam ribbon, baju pi ofis, baju blouse, swimming suit, baju + barang baby... semua cantik-cantik banget seh... huh!!! dah tengah hari sikit perut mula berkeroncong... tapi kawan-kawan den ni dah hilang ingatan gamaknya ber-sopping tak ingat nak makan.... ... buang air pun tidak den rasa.... terpaksa layan je la... den rasa kalau en rasid ikut ni mesti dia dah bebel satu depa dahhh... ahhahaaa... nasib baik den pergi dgn kawan-kawan....ehheheee... dah berplastik-plastik membeli belah sampai kedai nak tutup dah baru teringat nak balik... aduhhhsss balik pulak kena jalan kaki sebab tak boleh naik taxi....jalan rayanya macetttt!!!! kena la balik jalan kaki dgn beg plastik yang besar mcm santa claus....hahahahaaa... tu la shopping tak ingat-ingat... ... sampai hotel kawan den baru perasan dia dah tertinggal 1 beg plastik besar baju anak-anak...adehhhhh... haruuu!!! nasib baik dia coooollll.... dah bukan rezeqi.... try gak call tukang kedai tu tapi org tu kata takde pun beg plastik tertinggal.... ermmmm.....

Babak 5 :
Hari ketiga, Sabtu 21 Feb, memandangkan duit tunai dah semakin berkurangan, kami sewa van untuk jalan-jalan sekitar Jakarta dan pergi ke pasar raya besar... bukan apa kat pasar raya besar bolehlah pakai kad kredit... hehehee... ... destinasi pertama hari ini melawat 'MONAS' iaitu monumen nasional Indonesia... tempat ni macam muzium + Menara KL kalau kat Malaysia... bezanya, puncak MONAS ini dibentuk sepeti nyalaan obor dan ianya disalut emas tulen seberat 50kg... hebat juga ya?!!! Di MONAS ni sempatlah kami berposing sakan depan MONAS dan kawasan sekitarnya...

Ramai-ramai berlatarbelakangkan MONAS adalah gambar semua kawan-kawan yang menyertai trip ini... kami semua bertujuh...

Babak 6 :
Selepas ke MONAS, kami ke beberapa pasaraya besar di Jakarta seperti Mangga 2, ITC, Anggrek Mall... pasaraya besar diorang sama macam Mid Valley kat KL... ada tempat main roller blade lai...! Ingatkan dah berhenti shopping... kat sini kami shopping sakan lai esp. bila masuk kedai Ralph Lauren... sampai Pak Guard kat situ tegur, berapa juta kami belanja kat Ralph Lauren... sbb bagi diorg tempat ni mahalll yang amat!!! kuikuikuiiii...


Babak 7 : Petang tu, pergi minum petang kat dunkin donut... rasanya dah banyak kami membeli tapi masih rasa tak puas dan tak cukup lagi.... camane tu?!...


Babak 8 : Sebenarnya hari akhir kat Jakarta ni kami bercadang tak mahu tidur di hotel sebab nanti pagi-pagi pukul 5 macam tu dah kena bertolak ke airport... rugi la hanya beberapa jam nak balik hotel.... jadi sepanjang malam kami jalan-jalan naik van... adeh dah la van penuh muatan dengan beg dan juga kami 7 orang... van tu sebenarnya avanza... mana la besar sangat...heheheee....


Babak 9 : Selepas ke Anggrek Mall malam tu, kami lalu Kemang Raya... kat situ jumpa kedai Ralph Lauren... ape lagi...sambung shopping lagi sampai jam 12.00 malam... selepas itu sambung perjalanan ke Taman Fantasi Ancol... dapat gak tengok rupa taman ni macamana... ingatkan macam disneyland hong kong ke.... hehhehe... macam danga bay je rupanya.... masa sampai situ taman ni dah tutup dah... kami ke sana saja melepak and makan malam / supper sementara menunggu pagi.... hehehee...

Babak 10 : Sampai di Jakarta International Airport jam 5.30 pagi... awal ni... tapi orang dah mula ramai... kali ni flight tak delay pulak... kalau tak alamat tak ingat dunia la kami bershoppingggg sakan lagi.... hehehee... naik je flight, semua zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.... ngantok wohhh!!!

...To my dearie NurArissa Damia...
Telekung Stoberi dari Jakarta, Indonesia....

"Semoga jadi anak yang solehah..."


Monday, 9-Feb-2009 15:01 Email | Share | | Bookmark
Daddy went to Hong Kong!

Harbour City
Aberdeen cruise
Sourvenir
View all 6 photos...


Last weekend, En Rasid went to Hong Kong... when i asked to accompany him, he said "it is a short journey and only means to settle the office work" ...huh... so i couldn't accompany him there.... but he promised me to buy good gifts from HK.... tq, dear!

He took off on Sunday 8th February 09.... here are some pics to share....


...it was spring in HK...


Can you see Jackie Chan in this pic?

En Rasid went to Aberdeen Night Cruise, Floating Restaurant, Harbour City and also to the Peak of HK...

This is at the top of the highest building in HK; "The Peak of Hong Kong"... the view, awesome!

En Rasid returned home on Wednesday 11th February 2009 early morning and brought some gifts for the 2 of us...Mommy and Acca....

Acca got 2 sweetie gowns and chocolatesss... while mommy got 1 blazer suit and ralph lauren long sleeve shirt which cost about HK$160 and HK$650 respectively... but unfortunately, the size does not suit me... what a frustration... ...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net